0 0
Tradiční španělská paella

Sdílet na sociálních sítích

Můžete zkopírovat a sdílet toto URL

Ingredience

Počet porci
300 g Kulatozrná rýže
150 ml Olej
2 ks Paprika červená
2 ks Rajčata
3 stroužky Česnek
750 ml Vývar
1 lžíce Kurkuma
Dle chuti Šafrán
500 g Mořské plody
Dle chuti Petržel
1 ks Citrón

Přidat recept do záložek

Chcete-li tento obsah uložit do záložek / oblíbených, musíte nebo zaregistrovat.

Tradiční španělská paella

Opravdová španělská lahůdka z jedné pánve

  • 30 minut
  • Porce 4
  • Pokročilý

Ingredience

Recept

Sdílet

Připravime si pánev s co největším dnem, cibuli nakrájíme na proužky a smažíme do zlatova na rozehřátém oleji. Přidáme na nudličky nakrájenou papriku a ještě chvíli opékáme.

Kroky

1
Hotovo

Do pánve přidáme nakrájené rajčata, posekaný česnek. Všechno osolíme, přidáme kurkumu, špetku šafránu a propláchnutou rýží. Pořádně promícháme, zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme 10 minut.

2
Hotovo

Asi 5 minut před koncem rozložíme na povrch krevety, slávky a ještě dusíme par vteřin. Krevety zrůžoví a mušle se otevřou (ty, co se po uvaření neotevřou, vyhoďte).
Nakonec posypeme petrželí a podáváme s citronem.

Sandra St

Hodnocení receptu

Zatím nejsou žádné recenze pro tento recept.
předchozí
Těstoviny s houbami a mascarpone
další
Letní zeleninová polévka
předchozí
Těstoviny s houbami a mascarpone
další
Letní zeleninová polévka