Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na 50 g vepřového sádla do zlatohněda. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme k cibuli a restujeme 10 minut.
Necháme si odmočit zhruba na 20 minut sušené houby. V hrnci zahřejeme olej a na mírném ohni smažíme cibuli 5 minut, pak přidáme houby a smažíme do zlatova.
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme dozlatova na oleji. Přidáme na kostičky nakrájenou dýně a zalijeme vývarem. Necháme 15 minut povařit, dokud dýně nezměkne. Po uvaření necháme polévku vychladnout.
Svíčkovou opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákna na 4 plátky (2-2,5cm). Plátky naklepeme dlaní nebo jen lehce rozklepeme a nožem nařízneme, posypeme solí a pepřem.