0 0
Domácí chléb z kvásku

Sdílet na sociálních sítích

Můžete zkopírovat a sdílet toto URL

Ingredience

Počet porci
750 ml Voda
800 g Pšeničná mouka
200 g Řitná mouka
20 g Sůl
1 lžíce Kmín

Přidat recept do záložek

Chcete-li tento obsah uložit do záložek / oblíbených, musíte nebo zaregistrovat.

Domácí chléb z kvásku

Features:
  • Vegan
Kuchyně:

Dobrý chleba je základ

  • 60 minut
  • Porce 1
  • Pokročilý

Ingredience

Recept

Sdílet

Když v kuchyni zavoní čerstvě upečený chléb, je to vůně jako z oblíbené pekárny.

Kroky

1
Hotovo

Ve velké míse smíchejte 700 ml vody s 800 g pšeničné mouky a 200 g žítné mouky. Přidejte klásek a promíchejte. Přikryjte utěrkou a nechte 2 - 3 hodiny kynout v pokojové teplotě.

2
Hotovo

Přimíchejte zbývající vodu, sůl a kmín. Vypracuje elastické těsto. Nechte kynout další 2 hodiny za obcasného prohození. Poté dejte do ošatky na chléb a nechte kynout přes noc. Těsto výklopte na plech vyložený pečicím papírem. Troubu předehřejte na 240 C.

3
Hotovo

Vnitřek trouby vystříkejte vodou z rozprašovače. Chléb vložte do trouby a pečte 20 minut. Znovu postříkejte vodou z rozprašovače a vraťte do trouby. Snižte teplotu na 200 C a pečte další 20 minut.

4
Hotovo
1 den

Kvásek:

Smíchejte 100 g chlebové mouky a 100 ml vlažné vody.

5
Hotovo
2 den

Odeberte 50 g. Přidejte 50 g chlebové mouky a 50 ml vlažné vody.

6
Hotovo
3 den

Odeberte 50 g. Přidejte 50 g chlebové mouky a 50 g ml vlažné vody.

7
Hotovo
4 den

Odeberte 50 g. Přidejte 100 g chlebové mouky a 100 ml vlažné vody. Část kvásku použijte k přípravě chleba, část uložte do ledničky nebo na mrazák.

Sandra St

Hodnocení receptu

Zatím nejsou žádné recenze pro tento recept.
předchozí
Batátové hranolky
další
Paštika z kuřecích jater
předchozí
Batátové hranolky
další
Paštika z kuřecích jater