Kalmáry na smetaně

Sdílet na sociálních sítích

Můžete zkopírovat a sdílet toto URL

Ingredience

Počet porci
1 kg Kalmáry
500 g Houby
2 stroužky Česnek
2 ks Cibule
2 velké lžíce Máslo
1 sklenka Zeleninových bujón
1 lžíce Hladká mouka
Dle chuti Sůl
Dle chuti Chilli koření
1 hrnek Sladká smetana

Přidat recept do záložek

Chcete-li tento obsah uložit do záložek / oblíbených, musíte nebo zaregistrovat.

Kalmáry na smetaně

Kuchyně:

Kalmáry ve výborně omáčce

  • 90 minut
  • Porce 4
  • Pokročilý

Ingredience

Recept

Sdílet

Omyté Kalmáry vaříme 30 minut v osolené vodě a necháme je vychladnout.Na másle osmažíme drobně nakrájenou cibuli a až zesklovatí, přidáme žampiony nakrájené na tenké plátky nebo čerstvé lesní houby a drobně nasekaný česnek. Všechno smažíme za častého míchání několik minut. Až se polovina štávy ze žampionů vypaří, vlijeme bujon, přidáme všechny přísady a vaříme.

 

 

 

Kroky

1
Hotovo

Přidáme smetanu rozmíchanou s moukou, ještě jednou zavaříme a podle potřeby dochutíme. Do hotové omáčky přidáme Kalmáry nakrájené na tenká kolečka nebo proužky.

2
Hotovo

Pokrm necháme několik minut (pod pokličkou) na slabém ohni a občas promícháme, aby se chutě dobře spojily. Podáváme s bramborovou kaší nebo uvařenými brambory posypanými bylinkami.

Evelin

Hodnocení receptu

Zatím nejsou žádné recenze pro tento recept.
předchozí
Zapékaný květák se sýrovou omáčkou
další
Toast s avokádem a lososem
předchozí
Zapékaný květák se sýrovou omáčkou
další
Toast s avokádem a lososem