Ingredience
-
1 kg Kalmáry
-
500 g Houby
-
2 stroužky Česnek
-
2 ks Cibule
-
2 velké lžíce Máslo
-
1 sklenka Zeleninových bujón
-
1 lžíce Hladká mouka
-
Dle chuti Sůl
-
Dle chuti Chilli koření
-
1 hrnek Sladká smetana
Recept
Omyté Kalmáry vaříme 30 minut v osolené vodě a necháme je vychladnout.Na másle osmažíme drobně nakrájenou cibuli a až zesklovatí, přidáme žampiony nakrájené na tenké plátky nebo čerstvé lesní houby a drobně nasekaný česnek. Všechno smažíme za častého míchání několik minut. Až se polovina štávy ze žampionů vypaří, vlijeme bujon, přidáme všechny přísady a vaříme.
Kroky
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|