0 0
Zapékaný květák se sýrovou omáčkou

Sdílet na sociálních sítích

Můžete zkopírovat a sdílet toto URL

Ingredience

Počet porci
1 velký Květák
Dle chuti Sůl
Dle chuti Cukr
1 lžíce Máslo
Dle chuti Strouhaný sýr
1 lžíce Máslo
2 lžíce Hladká mouka
1 šálek Sýr tvrdý
1/2 lžíce Sladká smetana
1 lžíce Strouhanka
Mražené ( nastrouhané ) Máslo

Přidat recept do záložek

Chcete-li tento obsah uložit do záložek / oblíbených, musíte nebo zaregistrovat.

Zapékaný květák se sýrovou omáčkou

Kuchyně:

Lehký recept

  • 25 minut
  • Porce 4
  • Pokročilý

Ingredience

Recept

Sdílet

Květák namočený v osolené vodě (aby vyplavaly mušky) rozdělíme na malé části, dáme do nádoby s vroucí vodou, přidáme sůl, cukr a máslo a vaříme na mírném ohni asi 8 minut. Květák se nesmí rozvařit.

Kroky

1
Hotovo

Příprava omáčky:
Na rozpuštěném másle osmažíme mouku, aby ztratila moučnou chut, zásmažku rozředíme sklenkou vývaru z květáku, vaříme a přidáme sýr, smetanu a koření.

2
Hotovo

V nádobě vymazané tukem rozložíme dobře odkapaný květák, zalijeme omáčkou, posypeme syrém, strouhankou a nastrouhaným máslem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C na 15 minut. Podáváme horký na vyhřátých talířích.

Evelin

Hodnocení receptu

Zatím nejsou žádné recenze pro tento recept.
předchozí
Lahůdková játra
další
Kalmáry na smetaně
předchozí
Lahůdková játra
další
Kalmáry na smetaně
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here