0 0
Zapékaný květák se sýrovou omáčkou

Sdílet na sociálních sítích

Můžete zkopírovat a sdílet toto URL

Ingredience

Počet porci
1 velký Květák
Dle chuti Sůl
Dle chuti Cukr
1 lžíce Máslo
Dle chuti Strouhaný sýr
1 lžíce Máslo
2 lžíce Hladká mouka
1 šálek Sýr tvrdý
1/2 lžíce Sladká smetana
1 lžíce Strouhanka
Mražené ( nastrouhané ) Máslo

Přidat recept do záložek

Chcete-li tento obsah uložit do záložek / oblíbených, musíte nebo zaregistrovat.

Zapékaný květák se sýrovou omáčkou

Kuchyně:

Lehký recept

  • 25 minut
  • Porce 4
  • Pokročilý

Ingredience

Recept

Sdílet

Květák namočený v osolené vodě (aby vyplavaly mušky) rozdělíme na malé části, dáme do nádoby s vroucí vodou, přidáme sůl, cukr a máslo a vaříme na mírném ohni asi 8 minut. Květák se nesmí rozvařit.

Kroky

1
Hotovo

Příprava omáčky:
Na rozpuštěném másle osmažíme mouku, aby ztratila moučnou chut, zásmažku rozředíme sklenkou vývaru z květáku, vaříme a přidáme sýr, smetanu a koření.

2
Hotovo

V nádobě vymazané tukem rozložíme dobře odkapaný květák, zalijeme omáčkou, posypeme syrém, strouhankou a nastrouhaným máslem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C na 15 minut. Podáváme horký na vyhřátých talířích.

Evelin

Hodnocení receptu

Zatím nejsou žádné recenze pro tento recept.
předchozí
Lahůdková játra
další
Kalmáry na smetaně
předchozí
Lahůdková játra
další
Kalmáry na smetaně