Ingredience
-
1/2 l Voda
-
300 g Vepřové maso
-
750 g Brambory
-
2 ks Mrkev
-
3 ks Rajčata
-
1 lžíce Máslo
-
Dle chuti Sůl
-
Dle chuti Pepř
-
2 lžíce Majoranka
-
1 lžíce nasekané Peterželová nať
Recept
Maso umyjeme, zalijeme vodou povaříme, osolíme a vaříme pod pokličkou do měkka, pak vyjmeme. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a dáme do vroucího vývaru.
Kroky
1
Hotovo
|
Spařená rajčata zbavíme slupky a nakrájíme. Mrkev, petržel, cibuli nakrájíme na drobné kostičky a společně s rajčaty dusíme na másle, přidáme k vařícím se bramborám. Nakrájené maso vložíme do uvařené polévky. Dochutíme pepřem, solí a majoránkou. Před podáním posypeme drobně nasekanou petrželovou natí. |