0 0
Nadýchaná citronová bábovka

Sdílet na sociálních sítích

Můžete zkopírovat a sdílet toto URL

Ingredience

Počet porci
4 ks Vejce
1 hrníček Cukr krupice
1 sáček Vanilkový cukr
10 lžic Voda
10 lžic Olej
4 lžíce Citronová šťáva
2 lžíce Citronová kůra
2 hrníčky Hladká mouka
1 ks Prášek do pečiva
Na polevu:
150 g Cukr moučka
30 ml Citronová šťáva

Přidat recept do záložek

Chcete-li tento obsah uložit do záložek / oblíbených, musíte nebo zaregistrovat.

Nadýchaná citronová bábovka

Kuchyně:

Je úžasné lehoučká a osvěžující

  • 30 minut
  • Porce 6
  • Pokročilý

Ingredience

Recept

Sdílet

Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny, přidáme horkou vodu, olej, citronovou šťávu a nastrouhanou citronovou kůru.

Kroky

1
Hotovo

Do žloutkové hmoty lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva střídavě s tuhým sněhem z bílků.

2
Hotovo

Těsto upečeme v dobře vymazané a moukou vysypané bábovkově formě. Bábovku pečeme při teplotě 170 C, 30 minut.
Vychladnou bábovku ozdobíme polevou a nastrouhanou citronovou kůrou.

Sandra St

Hodnocení receptu

Zatím nejsou žádné recenze pro tento recept.
předchozí
Kuřecí srdíčka v marinádě
další
Dýňové ragú s uzeným hovězím masem🎃
předchozí
Kuřecí srdíčka v marinádě
další
Dýňové ragú s uzeným hovězím masem🎃