0 0
Šopský salát

Sdílet na sociálních sítích

Můžete zkopírovat a sdílet toto URL

Ingredience

Počet porci
Dle chuti Sůl
4 ks Rajče
3 g Peterželová nať
2 ks Paprika sladká
1 ks Okurka
10 dk Balkánský sýr
1 ks Cibule
Dle chuti Olej

Přidat recept do záložek

Chcete-li tento obsah uložit do záložek / oblíbených, musíte nebo zaregistrovat.

Šopský salát

Kuchyně:

Původní bulharský recept na šopský salát je velmi jednoduchý

  • 20 minut
  • Porce 2
  • Pokročilý

Ingredience

Recept

Sdílet

Pečené paprikové lusky, cibuli, petržel a syrové paprikové lusky nakrájíme nadrobno. Očištěná rajčata a okurku (oloupanou) krájíme na kousky.

Kroky

1
Hotovo

Všechno zamícháme dohromady a položíme na talíř.

Před podáváním zalijeme olivovým olejem a osolíme. Pokud máme, posypeme bulharským kořením. Navrch nastrouháme sýr. Ozdobíme zelenou petrželkou. Můžeme i feferonkou či růžičkou z rajčete.

Sandra St

Hodnocení receptu

Zatím nejsou žádné recenze pro tento recept.
předchozí
Studená jarní polévka
další
Zapékaná paprika
předchozí
Studená jarní polévka
další
Zapékaná paprika