0 0
Celozrnné medové perníčky 🍯

Sdílet na sociálních sítích

Můžete zkopírovat a sdílet toto URL

Ingredience

Počet porci
800 g Hladká mouka
1 lžíce Kakao
300 g Cukr moučka
1 lžička Skořice
2 lžíce Soda bikarbóna
4 ks Vejce
100 ml Mléko
1 lžíce Badyán
300 g Máslo
300 g Včelí med
1 lžíce Anýz
Drcený 1 lžíce Hřebíček

Přidat recept do záložek

Chcete-li tento obsah uložit do záložek / oblíbených, musíte nebo zaregistrovat.

Celozrnné medové perníčky 🍯

Kuchyně:

Medové perníčky jsou ihned po upečení měkké

  • 1 h 15 minut
  • Porce 13
  • Pokročilý

Ingredience

Recept

Sdílet

Spojíme všechny suroviny: cukr, žloutky, med a máslo. Všechno promícháme, přidáme mléko, sodu a veškeré kořeni. Poté přidáme mouku a ušlehaný sníh z bílků.

Kroky

1
Hotovo

Vypracujeme těsto a dáme do lednice na par hodin.

2
Hotovo

Potom těsto vyvalíme na asi 0,5 Cm tlustý plat a můžeme vykrajovat tvary.
Medové perníčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180 C asi 8 minut.

3
Hotovo

Hotové měkké perníčky můžeme ozdobit polevou z cukru a bílků, nebo posypat práškovým cukrem.

Sandra St

Hodnocení receptu

Zatím nejsou žádné recenze pro tento recept.
předchozí
Výborné domácí karbanátky.
další
Zapečené papriky s kuskusem a klobáskou
předchozí
Výborné domácí karbanátky.
další
Zapečené papriky s kuskusem a klobáskou
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here