0 0
Vepřové kolínko zapékané na pivu

Sdílet na sociálních sítích

Můžete zkopírovat a sdílet toto URL

Ingredience

Počet porci
1 velké Vepřové koleno
1 ks Bobkový list
Dle chuti Pepř
Dle chuti Nové koření
Dle chuti Koriandr
2 sklenky Pivo
Dle chuti Provensálské kořeni
200 g Polévková zelenina
1 ks Hřebíček

Přidat recept do záložek

Chcete-li tento obsah uložit do záložek / oblíbených, musíte nebo zaregistrovat.

Vepřové kolínko zapékané na pivu

Kuchyně:

Recept na výborné kolínko

  • 160 minut
  • Porce 2
  • Pokročilý

Ingredience

Recept

Sdílet

Tento recept se skládá ze dvou částí. Nejprve si maso uvaříme a potom si upečeme.

Kroky

1
Hotovo

Koleno opláchneme a zalijeme horkou vodou, přidáme kořeni a vážíme na mírném ohni 30 minut. 
Přidáme obranou polévkovou zeleninu, a váříme ještě hodinu.
Poté odstavíme.

2
Hotovo

1/2 sklenky vývaru z kolena vlijeme do zapékací nádoby, vložíme koleno, shora vtlačíme hřebíček, přidáme rozetřené bylinky, zalijeme sklenkou piva a dáme do vyhřáté trouby při teplotě 200 C.

3
Hotovo

Když koleno začne zlátnout, poléváme občas zbylým pivem. Ke konci zapékaní vyjmeme z masa hřebíček.
Podáváme velmi horké a polité vytvořenou pivní šťávou s přílohou osmaženého kyselého zelí.

4
Hotovo

Příloha ( zakysané zelí )

Zelí zalijeme vodou na 10 minut a na situ necháme okapat.
Na oleji osmažíme cibuli a až zesklovatí, přidáme okapané zelí, podlijeme sklenkou vody, přidáme sůl, pepř, červenou papriku a dusíme doměkka.

Sandra St

Hodnocení receptu

Zatím nejsou žádné recenze pro tento recept.
předchozí
Dýňová polévka 🎃
další
Maďarska gulášová polévka
předchozí
Dýňová polévka 🎃
další
Maďarska gulášová polévka