0 0
Kynutá buchta ke snídani

Sdílet na sociálních sítích

Můžete zkopírovat a sdílet toto URL

Ingredience

Počet porci
3 sklenky Hladká mouka
40 g Droždí
1 sklenka Mléko
1/2 sklenky Cukr moučka
1 sáček Vanilkový cukr
2 ks Vejce
125 g Máslo
1/2 šálku Rozinky
1 špetka Sůl
K vymazání formy Olej
1 sáček Jemný tvaroh

Přidat recept do záložek

Chcete-li tento obsah uložit do záložek / oblíbených, musíte nebo zaregistrovat.

Kynutá buchta ke snídani

Kuchyně:

Je to nadýchána a lehounká buchta

  • 50 minut
  • Porce 20
  • Pokročilý

Ingredience

Recept

Sdílet

V teplém mléce s přidáním lžičky moučkového cukru rozkvedláme droždí. Ponecháme na teplém místě, aby vykynulo.

Kroky

1
Hotovo

Vykynuté droždí smícháme s olejem, cukrem, vajíčky, žloutkem, vanilkovým cukre, soli, moukou a tvarohem - těsto má být kypré a nechytat se k nádobě. Přidáme omyté a okapané rozinky, spojíme s těstem a vše dáme do středně velké podlouhlé formy vymazané olejem.

2
Hotovo

Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Až se objem těsta zdvojnásobí, potřeme horní plochu bílkem rozšlehaným ve lžíci vody a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 160 C asi 40-50 minut.

3
Hotovo

Moučník necháme vychladnout několik minut ve formě, potom vyjmeme na desku, aby úplně vychladl.

Sandra St

Hodnocení receptu

Zatím nejsou žádné recenze pro tento recept.
předchozí
Malinovo-rybízový nápoj
další
Slávky dušené na víně po francouzsku
předchozí
Malinovo-rybízový nápoj
další
Slávky dušené na víně po francouzsku
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here