0 0
Medové perníčky

Sdílet na sociálních sítích

Můžete zkopírovat a sdílet toto URL

Ingredience

Počet porci
1/2 sklenky Včelí med
1 ks Vejce
2 sklenky Pšeničná mouka
1/2 sklenky Cukr moučka
1 lžíce Máslo
1/2 lžíce Jedla soda
1 lžíce Perník na pečení
1 ks k pomazání perníčků Vejce

Přidat recept do záložek

Chcete-li tento obsah uložit do záložek / oblíbených, musíte nebo zaregistrovat.

Medové perníčky

Kuchyně:

Patří mezí jedno z nejstarších cukroví

  • 45 minut
  • Porce 1
  • Pokročilý

Ingredience

Recept

Sdílet

Máslo, med a moučkový cukr lehce ohřejeme, promícháme aby se vytvořilo homogenní těsto.

Kroky

1
Hotovo

Potom do hmoty přidáme vajíčko, rozpuštěnou sodu, kořeni a mouku. Vše zpracujeme na lehké a homogenní těsto.
Zpracované těsto položíme na val, vyvalíme tenký plat a vykrájíme tvary libovolné tvary a skládáme je na plech vložený pečícím papírem.

2
Hotovo

Každý pomažeme vajíčkem rozkvedlaným ve vodě a pečeme na plechu ve vyhřáté troubě při teplotě 180 C asi 15 - 20 minut.
Po upečení jsou perníčky tvrdé. Uložíme je do skleněné nádoby a tam během několika dní změknou.

Sandra St

Hodnocení receptu

Zatím nejsou žádné recenze pro tento recept.
předchozí
Lahodný, domácí ukrajinský boršč
další
Vánoční bramborový salát
předchozí
Lahodný, domácí ukrajinský boršč
další
Vánoční bramborový salát