0 0
Medové perníčky

Sdílet na sociálních sítích

Můžete zkopírovat a sdílet toto URL

Ingredience

Počet porci
1/2 sklenky Včelí med
1 ks Vejce
2 sklenky Pšeničná mouka
1/2 sklenky Cukr moučka
1 lžíce Máslo
1/2 lžíce Jedla soda
1 lžíce Perník na pečení
1 ks k pomazání perníčků Vejce

Přidat recept do záložek

Chcete-li tento obsah uložit do záložek / oblíbených, musíte nebo zaregistrovat.

Medové perníčky

Kuchyně:

Patří mezí jedno z nejstarších cukroví

  • 45 minut
  • Porce 1
  • Pokročilý

Ingredience

Recept

Sdílet

Máslo, med a moučkový cukr lehce ohřejeme, promícháme aby se vytvořilo homogenní těsto.

Kroky

1
Hotovo

Potom do hmoty přidáme vajíčko, rozpuštěnou sodu, kořeni a mouku. Vše zpracujeme na lehké a homogenní těsto.
Zpracované těsto položíme na val, vyvalíme tenký plat a vykrájíme tvary libovolné tvary a skládáme je na plech vložený pečícím papírem.

2
Hotovo

Každý pomažeme vajíčkem rozkvedlaným ve vodě a pečeme na plechu ve vyhřáté troubě při teplotě 180 C asi 15 - 20 minut.
Po upečení jsou perníčky tvrdé. Uložíme je do skleněné nádoby a tam během několika dní změknou.

Sandra St

Hodnocení receptu

Zatím nejsou žádné recenze pro tento recept.
předchozí
Zapečený lilek s mletým masem
další
Klasický hovězí guláš
předchozí
Zapečený lilek s mletým masem
další
Klasický hovězí guláš