0 0
Obrácený broskvový koláč

Sdílet na sociálních sítích

Můžete zkopírovat a sdílet toto URL

Ingredience

Počet porci
nakrájené na klínky 5 ks Broskev
230 g Celozrná mouka
250 ml Podmáslí
110 g Máslo
1 lžička Prášek do pečiva
1/2 lžičky Sůl
3 ks Vejce
1 lžička Skořice
200 g Hnědý cukr
Dle potřeby Rozmarýn

Přidat recept do záložek

Chcete-li tento obsah uložit do záložek / oblíbených, musíte nebo zaregistrovat.

Obrácený broskvový koláč

Kuchyně:

Jeho příprava je velmi jednoduchá

  • 60 minut
  • Porce 8
  • Pokročilý

Ingredience

Recept

Sdílet

Nejedná se o francouzský Tart Taten, ale o koláč, který je ve Spojených státech velmi populární. Obrácené koláče, jsou vždy tak neuvěřitelně chutné a šťavnaté!

Udělejte si jeden z nich s broskvemi a voňavým rozmarýnem, aby se dům naplnil nádhernou vůní a vy jste si to užili.

Kroky

1
Hotovo

Troubu předehřejeme na 180 °C. Broskve omyjeme, zbavíme pecky a nakrájíme na měsíčky a rozložíme do koláčové formy, silně vymazané máslem, posypeme je 60 g cukru a skořicí.

2
Hotovo

Z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech přidáváme cukr, vmícháme žloutky, prášek do pečiva a prosátou mouku.

3
Hotovo

Těsto nalijeme na broskve a pečeme při 180 C, 45 minut.

4
Hotovo

Koláč necháme lehce zchladnout ve formě, poté přikryjeme talířem a otočíme.

5
Hotovo

Nechte vychladnout a podávejte. Dobrou chuť!

Sandra St

Hodnocení receptu

Zatím nejsou žádné recenze pro tento recept.
předchozí
Toast s avokádem a vejcem
další
Lahodný, domácí ukrajinský boršč
předchozí
Toast s avokádem a vejcem
další
Lahodný, domácí ukrajinský boršč