0 0
Obrácený broskvový koláč

Sdílet na sociálních sítích

Můžete zkopírovat a sdílet toto URL

Ingredience

Počet porci
nakrájené na klínky 5 ks Broskev
230 g Celozrná mouka
250 ml Podmáslí
110 g Máslo
1 lžička Prášek do pečiva
1/2 lžičky Sůl
3 ks Vejce
1 lžička Skořice
200 g Hnědý cukr
Dle potřeby Rozmarýn

Přidat recept do záložek

Chcete-li tento obsah uložit do záložek / oblíbených, musíte nebo zaregistrovat.

Obrácený broskvový koláč

Kuchyně:

Jeho příprava je velmi jednoduchá

  • 60 minut
  • Porce 8
  • Pokročilý

Ingredience

Recept

Sdílet

Nejedná se o francouzský Tart Taten, ale o koláč, který je ve Spojených státech velmi populární. Obrácené koláče, jsou vždy tak neuvěřitelně chutné a šťavnaté!

Udělejte si jeden z nich s broskvemi a voňavým rozmarýnem, aby se dům naplnil nádhernou vůní a vy jste si to užili.

Kroky

1
Hotovo

Troubu předehřejeme na 180 °C. Broskve omyjeme, zbavíme pecky a nakrájíme na měsíčky a rozložíme do koláčové formy, silně vymazané máslem, posypeme je 60 g cukru a skořicí.

2
Hotovo

Z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech přidáváme cukr, vmícháme žloutky, prášek do pečiva a prosátou mouku.

3
Hotovo

Těsto nalijeme na broskve a pečeme při 180 C, 45 minut.

4
Hotovo

Koláč necháme lehce zchladnout ve formě, poté přikryjeme talířem a otočíme.

5
Hotovo

Nechte vychladnout a podávejte. Dobrou chuť!

Sandra St

Hodnocení receptu

Zatím nejsou žádné recenze pro tento recept.
předchozí
Domácí česnečka se sýrem
další
Lahodný, domácí ukrajinský boršč
předchozí
Domácí česnečka se sýrem
další
Lahodný, domácí ukrajinský boršč