STEAK Z LOSOSA S POMERANČOVOU OMÁČKOU

0 0
STEAK Z LOSOSA S POMERANČOVOU OMÁČKOU

Sdílet na sociálních sítích

Můžete zkopírovat a sdílet toto URL

Ingredience

Počet porci
4 steaky (po 250 g) Losos
2 kusy Pomeranč
100 g Máslo
5 lžic Olivový olej
5 větviček Rozmarýn
3 lžíce Sojová omačka
1 lžíce Lipový med
1 lžíce Cukr
1 lžíce Kukuřičný škrob
120 ml Voda
dle potřeby Sůl
dle potšeby Pepř černý

Přidat recept do záložek

Chcete-li tento obsah uložit do záložek / oblíbených, musíte nebo zaregistrovat.

Features:
  • Vegan
Kuchyně:

Tento recept je velmi snadný a chuťově ho nic nenahradí

  • 25 minut
  • Porce 4
  • Začátečník

Ingredience

Recept

Sdílet

Pokud se rozhodnete pro sváteční pokrm z ryb, doporučujeme vyzkoušet  lososový steak s pomerančovou omáčkou. Zaprvé, vypadá efektně a krásně, což vždy potěší hostitelku večera. Zadruhé, příprava takového steaku je docela jednoduchá a rychlá, což je důležitý argument v předsvátečním shonu. A za třetí, čeká vás neuvěřitelně chutná pomerančová omáčka, která potěší vás i vaše hosty.

Kroky

1
Hotovo

Aby se steak připravoval rovnoměrně a vypadal atraktivněji, může být svinut do kruhu. K tomu malým nožem opatrně vyřízněte a odstraňte u každého steaku hřbetní kost.

2
Hotovo

Položte steak na pracovní plochu před sebe a podřízněte (ale neodřezávejte!) Kůži je třeba podříznout pouze z jedné poloviny, druhá břišní polovina zůstane s kůží.

3
Hotovo

Otočte část bez kůže dovnitř steaku a pak ji obalte kolem té druhé - vytvoříte kruh. Zabalte steak volným kusem kůže a svážte ho kuchyňským provázkem.

4
Hotovo

Předehřejte troubu na 200 °C. Osušte steaky papírovými ubrousky. Zapékací mísu vymažte olivovým olejem a vložte do ní steaky.

5
Hotovo

Rozřízněte 1 pomeranč na polovinu. Z jedné poloviny vymačkejte šťávu, druhou nakrájejte na plátky tloušťky 1 cm. Smíchejte pomerančovou šťávu se sójovou omáčkou, medem a metličkou rozmíchejte.

6
Hotovo

Namáčejte větvičky rozmarýnu do mísy s pomerančovým marinádem a potřete steaky. Na každý steak položte 1-2 plátky pomeranče. Větvičky rozmarýnu rozložte ve formě kolem steaků. Dejte formu do trouby a pečte rybu 20 minut.

7
Hotovo

Pomerančova omáčka:

Zatímco se ryba peče, připravte pomerančovou omáčku k podávání. Z druhého pomeranče odřízněte kůru. Ostrým nožem vyřízněte šťávu, rozpusťte máslo v pánvi a vložte připravené plátky pomeranče. Přidejte cukr a malou větvičku rozmarýnu. Směs opečte na středním ohni, neustále míchejte a lžící rozmačkejte plátky, 3-4 minuty.

8
Hotovo

Rozmíchejte škrob ve studené vodě. Přidejte škrobový roztok do pánve a energicky míchejte. Míchejte asi 1 minutu, dokud se omáčka nezahustí. Položte na střed talířů 2-3 lžíce omáčky, na ni hotové steaky a ihned podávejte. Dobrou chuť!

Sandra St

Hodnocení receptu

Zatím nejsou žádné recenze pro tento recept.
předchozí
CHUŤ LETNÍHO RÁJE
další
JULIENNE V JEDLÉM HRNÍČKU
předchozí
CHUŤ LETNÍHO RÁJE
další
JULIENNE V JEDLÉM HRNÍČKU