Ingredience
-
4 steaky (po 250 g) Losos
-
2 kusy Pomeranč
-
100 g Máslo
-
5 lžic Olivový olej
-
5 větviček Rozmarýn
-
3 lžíce Sojová omačka
-
1 lžíce Lipový med
-
1 lžíce Cukr
-
1 lžíce Kukuřičný škrob
-
120 ml Voda
-
dle potřeby Sůl
-
dle potšeby Pepř černý
Recept
Pokud se rozhodnete pro sváteční pokrm z ryb, doporučujeme vyzkoušet lososový steak s pomerančovou omáčkou. Zaprvé, vypadá efektně a krásně, což vždy potěší hostitelku večera. Zadruhé, příprava takového steaku je docela jednoduchá a rychlá, což je důležitý argument v předsvátečním shonu. A za třetí, čeká vás neuvěřitelně chutná pomerančová omáčka, která potěší vás i vaše hosty.
Kroky
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
|
4
Hotovo
|
|
5
Hotovo
|
|
6
Hotovo
|
|
7
Hotovo
|
Pomerančova omáčka:Zatímco se ryba peče, připravte pomerančovou omáčku k podávání. Z druhého pomeranče odřízněte kůru. Ostrým nožem vyřízněte šťávu, rozpusťte máslo v pánvi a vložte připravené plátky pomeranče. Přidejte cukr a malou větvičku rozmarýnu. Směs opečte na středním ohni, neustále míchejte a lžící rozmačkejte plátky, 3-4 minuty. |
8
Hotovo
|