JULIENNE V JEDLÉM HRNÍČKU

0 0
JULIENNE V JEDLÉM HRNÍČKU

Sdílet na sociálních sítích

Můžete zkopírovat a sdílet toto URL

Ingredience

Počet porci
Těsto:
230 g Celozrná mouka
130 g Smetana
40 g Máslo
1 ks Vejce
1/2 lřice Cukr
1/2lřice Sůl
750 g Houby
20% - 200 ml Smetana ke šlehání
100-150 g Strouhaný sýr
100 g Cibule
1-2 lřice Máslo
Dle chuti Sůl
Dle chuti Pepř
Houbova náplň:

Přidat recept do záložek

Chcete-li tento obsah uložit do záložek / oblíbených, musíte nebo zaregistrovat.

Tento houbový pokrm je ideální volbou pro dokonalý předkrm nebo lehkou večeři

  • 1 hodina
  • Porce 5
  • Pokročilý

Ingredience

Recept

Sdílet

Objevte moderní verzi klasické pochoutky Julienne, servírovanou v exkluzivních jedlých hrníčcích. Doporučujeme použít smetanové těsto na hrníčky a jako náplň zvolit julienne ze žampionů nebo bílých hub. Nicméně ve vaší kuchyni je rozhodnutí, jak postupovat – můžete například zvolit drožďové těsto. Náplň si můžete přizpůsobit podle vlastních preferencí, jako například použít kuřecí maso nebo mořské plody. Co se týče koření a dochucovadel, máte zde volnou ruku – experimentujte! Julienne bude chutnat vynikající ve všech případech.

 

Kroky

1
Hotovo

V hluboké míse vyšleháme vejce, zakysanou smetanu, cukr a rozpuštěné máslo do hladka.

2
Hotovo

Do další hluboké mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva a solí. Zakysanou smetanu a vaječnou směs vlijte do suchých surovin a za intenzivního míchání vypracujte pružné těsto.

3
Hotovo

Těsto utvořte do koule, zabalte jej do potravinářské fólie a nechte odpočívat 20 minut. Mezitím předehřejte troubu na 180 °C a olejem potřete formičky.

4
Hotovo

PŘIPRAVTE SI INGREDIENCE NA JULIENNE.

Žampiony nasekejte na středně velké kousky, cibuli na velmi jemné kostičky. Sýr nastrouhejte na středním struhadle.

5
Hotovo

Těsto rozdělte na dvě nerovné části – jednu třetinu a dvě třetiny. Každou část rozválejte na tenké pláty. Z větší části těsta vykrájejte kolečka o průměru rovném průměru formiček plus dvojnásobek výšky stran; tato kolečka budou základem pro hrníčky. Rovnoměrně rozprostřete těsto do formiček. Ze zbylé části těsta vykrájejte víčka odpovídající průměru formiček a na nich vytvořte úchytky ve formě malých kuliček.

6
Hotovo

Plech vyložte pečicím papírem, položte víčka a potřete je rozpuštěným máslem. Rozmístěte základy hrníčků vedle sebe ve formičkách. Pečte připravené části po dobu 20 minut.

7
Hotovo

Na velké, dobře rozehřáté pánvi osmažte žampiony bez přidání oleje, dokud se tekutina neodpaří. Přidejte rostlinný olej k hubám, nechte jej zahřát, a přidejte nakrájenou cibuli. Smažte 5-7 minut, dokud nedosáhne zlatohnědé barvy.

8
Hotovo

Ke žampionům s cibulí přidejte smetanu, osolte, opepřete a za stálého míchání vařte 2–3 minuty. Poté vložte plech s hrníčky do trouby.

9
Hotovo

Vytáhněte hrníčky ze svých podstavců a umístěte je na pečicí papír. Naplňte hrníčky julienne a posypte náplň sýrem. Vraťte je zpět do trouby a pečte, dokud se sýr pěkně nezezlátne, což by mělo trvat 7–10 minut. Buďte pozorní na víčka hrníčků – může být třeba je vyjmout o něco dříve, abyste předešli případnému připálení.

10
Hotovo

Hotové hrníčky vyjměte z trouby a přiklopte je. Přesuňte je na jednotlivé talíře nebo na jeden společný talíř a ihned podávejte horké.

Sandra St

Hodnocení receptu

Zatím nejsou žádné recenze pro tento recept.
předchozí
STEAK Z LOSOSA S POMERANČOVOU OMÁČKOU
další
ŠPAGETY ALLA CARBONARA S DOMÁCÍM UZENÝM MASEM
předchozí
STEAK Z LOSOSA S POMERANČOVOU OMÁČKOU
další
ŠPAGETY ALLA CARBONARA S DOMÁCÍM UZENÝM MASEM