0 0
Telecí jazyk v omáčce

Sdílet na sociálních sítích

Můžete zkopírovat a sdílet toto URL

Ingredience

Počet porci
1 celý Telecí jazyk
1 porce Polévková zelenina
Několik zrn Nové koření
Dle chuti Sůl
Několik zrn Pepř
OMAČKA:
1 lžíce Máslo
2 sklenky Hovězí vývar
1 sáček Rozinky
1 sáček ( bez pecek) Sušené švestky
1 sklenka Červené víno
1 ks Citronová šťáva
1 lžíce Cukr
Dle chuti Sůl
Dle chuti Pepř bílý

Přidat recept do záložek

Chcete-li tento obsah uložit do záložek / oblíbených, musíte nebo zaregistrovat.

Telecí jazyk v omáčce

Kuchyně:

Nejlepší chuť získáte pomalým vařením.

  • Do 2 hodin
  • Porce 6
  • Pokročilý

Ingredience

Recept

Sdílet

Ve vině namočíme švestky nakrájené na nudličky a rozinky. Umytý jazyk vložíme do studené čisté vody, vaříme 20 minut.

Kroky

1
Hotovo

Po uvaření vyjmeme a přeneseme do nádoby se studenou vodou, po 2 minutách vyndáme z jazyka drsnou kůži.

2
Hotovo

Pote uvaříme 2 litry vody s polévkovou zeleninou a s kořením a vaříme s jazykem doměkka na středním ohni.

3
Hotovo

Příprava omáčky:
Na rozehřátém másle osmahneme mouku a až zezlátne, rozředíme ji vývarem. Omáčka musí být hustá a jemná, přidáme do ní ve víně namočené sušené ovoce spolu s vínem.
Všechno dochutíme soli, bílým pepřem a šťávou z citronu, aby měla omáčka lehce sladkou chuť.

4
Hotovo

Do omáčky přidáme tenké plátky jazyka, povaříme a ponecháme v teple pod pokličkou několik minut.
Podáváme s bramborovou kaši.

Sandra St

Hodnocení receptu

Zatím nejsou žádné recenze pro tento recept.
předchozí
Klasický hovězí guláš
další
Recept na křupavé středomořske sardinky
předchozí
Klasický hovězí guláš
další
Recept na křupavé středomořske sardinky