0 0
Telecí jazyk v omáčce

Sdílet na sociálních sítích

Můžete zkopírovat a sdílet toto URL

Ingredience

Počet porci
1 celý Telecí jazyk
1 porce Polévková zelenina
Několik zrn Nové koření
Dle chuti Sůl
Několik zrn Pepř
OMAČKA:
1 lžíce Máslo
2 sklenky Hovězí vývar
1 sáček Rozinky
1 sáček ( bez pecek) Sušené švestky
1 sklenka Červené víno
1 ks Citronová šťáva
1 lžíce Cukr
Dle chuti Sůl
Dle chuti Pepř bílý

Přidat recept do záložek

Chcete-li tento obsah uložit do záložek / oblíbených, musíte nebo zaregistrovat.

Telecí jazyk v omáčce

Kuchyně:

Nejlepší chuť získáte pomalým vařením.

  • Do 2 hodin
  • Porce 6
  • Pokročilý

Ingredience

Recept

Sdílet

Ve vině namočíme švestky nakrájené na nudličky a rozinky. Umytý jazyk vložíme do studené čisté vody, vaříme 20 minut.

Kroky

1
Hotovo

Po uvaření vyjmeme a přeneseme do nádoby se studenou vodou, po 2 minutách vyndáme z jazyka drsnou kůži.

2
Hotovo

Pote uvaříme 2 litry vody s polévkovou zeleninou a s kořením a vaříme s jazykem doměkka na středním ohni.

3
Hotovo

Příprava omáčky:
Na rozehřátém másle osmahneme mouku a až zezlátne, rozředíme ji vývarem. Omáčka musí být hustá a jemná, přidáme do ní ve víně namočené sušené ovoce spolu s vínem.
Všechno dochutíme soli, bílým pepřem a šťávou z citronu, aby měla omáčka lehce sladkou chuť.

4
Hotovo

Do omáčky přidáme tenké plátky jazyka, povaříme a ponecháme v teple pod pokličkou několik minut.
Podáváme s bramborovou kaši.

Sandra St

Hodnocení receptu

Zatím nejsou žádné recenze pro tento recept.
předchozí
ŠŤAVNATÉ KUŘE S DOKONALOU KŮRKOU
další
CHUŤ LETNÍHO RÁJE
předchozí
ŠŤAVNATÉ KUŘE S DOKONALOU KŮRKOU
další
CHUŤ LETNÍHO RÁJE