0 0
Klasická Frittata s rajčaty, paprikou a mozzarellou

Sdílet na sociálních sítích

Můžete zkopírovat a sdílet toto URL

Ingredience

Počet porci
6 ks Vejce
50 ml Mléko
2 ks Rajčata
1/2 ks Paprika sladká
220 g Mozzarella
5 ks Bazalka
dle chuti Olivový olej
dle chuti Sůl
dle chuti Pepř

Přidat recept do záložek

Chcete-li tento obsah uložit do záložek / oblíbených, musíte nebo zaregistrovat.

Klasická Frittata s rajčaty, paprikou a mozzarellou

Kuchyně:

Voňavá, vydatná, každý den různá snídaně

  • 20
  • Porce 4
  • Začátečník

Ingredience

Recept

Sdílet

Šťavnatá, jemná fritatta je omeleta se zeleninou, žampiony nebo masem, velkoryse posypaná strouhaným sýrem a zapečená v troubě.

Trik tohoto vaječného pokladu je v tom, že se náhradou ingrediencí se chuť úplně změní. Zaměňte slaninu klobásou, místo sýra feta použijte mozzarellu, přidejte různé druhy zeleniny a každý den si pochutnejte na nové výživné snídani.

Express variace – fritatta na pánvi. Stejně vzdušná a lahodná, bude vynikající spásou pro každého, kdo má málo času na přípravu jídla.

Kroky

1
Hotovo

Připravíme zeleninu a bylinky. Papriku nakrájíme na proužky. Z rajčat odstraníme slupku a nakrájíme je tenkými kolečky nebo proužky. Nakrájíme najemno bazalku.

2
Hotovo

V hluboké nádobě smícháme vejce s mlékem.

3
Hotovo

Nahřejeme pánev s odnímatelnou rukojetí, přidáme olej, vylejeme na pántc vaječnou směs. Na ní vyložíme rajčata, papriku a bylinky. Nastrouháme mozzarellu přes větší struhadlo a omeletu posypeme. Smažíme pod poklicí na menším ohni cca 5-7 minut.

4
Hotovo

Když bude omeleta osmažená zespodu, přemístíme pánev do vyhřáté trouby na 180 °C s funkcí horního pečení nebo grilu na dalších 8-10 minut, aby pokrm získal zlatavou barvu.

5
Hotovo

Dobrou chuť!

Barinoff

Hodnocení receptu

Zatím nejsou žádné recenze pro tento recept.
předchozí
Quiche lorraine s kuřecím masem a žampiony
další
Tygří krevety na česneku
předchozí
Quiche lorraine s kuřecím masem a žampiony
další
Tygří krevety na česneku