Jednoduchý recept na paštiku z kuřecích jater

0 0
Jednoduchý recept na paštiku z kuřecích jater

Sdílet na sociálních sítích

Můžete zkopírovat a sdílet toto URL

Ingredience

Počet porci
450 g Kuřecí játra
2 ks Cibule
100 g Máslo
1 ks Jablko
50 ml Bílé víno
200 ml Smetana ke šlehání
1 lžička Sůl
Dle chuti Pepř

Přidat recept do záložek

Chcete-li tento obsah uložit do záložek / oblíbených, musíte nebo zaregistrovat.

Játrová paštika je výborná s domácím pečivem

  • 30 minut
  • Porce 4
  • Pokročilý

Ingredience

Recept

Sdílet

Paštika z kuřecích jater byla obzvláště oblíbená ve francouzských bistrech – jako předkrm před obědem nebo večeří s bílým toastem a marmeládou.

Kroky

1
Hotovo

Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a osmahněme na něm šalotku 5 minut. Přidáme strouhané jablko a smažíme ještě dalších 3 minuty. A přeložíme vše do kuchyňského robotu.

2
Hotovo

Pote přidáme na pánev játra, opepříme, ochutíme soli a restujeme dokud nejsou játra opečená ze všech stran (uvnitř mají zůstat růžová), nalijeme sladké víno a necháme vše provařit, dokud se nevypaří alkohol. Játra přesuneme do kuchyňského robotu a rozmixujte vše dohladka.

3
Hotovo

Přidáme zbývající pokrájené máslo, smetanu a dochutíme vše solí a pepřem dle potřeby.

4
Hotovo

Dáme paštiku do formy a necháme v lednici vychladit (alespoň na 2, nejlépe 4 hodiny).

5
Hotovo

Paštiku podáváme s čerstvým domácím pečivem, zdobíme rukolou a rajčaty, které pomazánku chuťově dobře doplní.

Sandra St

Hodnocení receptu

Zatím nejsou žádné recenze pro tento recept.
předchozí
Smažené brambory s liškami
další
Luxusní dýňový hummus
předchozí
Smažené brambory s liškami
další
Luxusní dýňový hummus