0 0
Smažený vánoční kapr

Sdílet na sociálních sítích

Můžete zkopírovat a sdílet toto URL

Ingredience

Počet porci
1 celý Kapr
3 ks Vejce
2 hrnky Strouhanka
1 hrnek Hladká mouka

Přidat recept do záložek

Chcete-li tento obsah uložit do záložek / oblíbených, musíte nebo zaregistrovat.

Smažený vánoční kapr

Kuchyně:

Recept na tradičního vánočního kapra v trojobalu

  • 45
  • Porce 6
  • Pokročilý

Ingredience

Recept

Sdílet

Kapra nakrájíme na jednotlivé porce, poté pokapeme citronovou šťávou a nejlépe necháme pod potravinovou fólií odležet v lednici (alespoň hodinu, nejlépe přes noc). Osolíme a máme připraveno k obalovaní.

Kroky

1
Hotovo

Připravíme si tři talíře na přípravu trojobalu. Do jednoho nasypeme hladkou mouku, do druhého strouhanku a ve třetím talířku rozmícháme vejce. Poté každou porci kapra položíme nejprve do mouky, potom každý kousek pečlivě vykoupeme u rozšlehaném vejci. Nakonec položíme do talíře ze strouhankou, pečlivě každé místo obtiskneme do strouhanky.

2
Hotovo

Do velké pánve nalijeme olej a do rozpáleného oleje vložíme několik řízků tak, aby kolem sebe měly dostatek místa a snížíme teplotu na polovinu. Řízky smažíme dozlatova z každé strany. Po usmažení skládáme kapra na talíř s papírovými ubrousky.
Po usmaženi kapra servírujeme s bramborovým salátem či jinou oblíbenou přílohou.

Sandra St

Hodnocení receptu

Zatím nejsou žádné recenze pro tento recept.
předchozí
Recept na křupavé středomořske sardinky
další
Recept na těstoviny s mořskými plody
předchozí
Recept na křupavé středomořske sardinky
další
Recept na těstoviny s mořskými plody