Ingredience
-
1 celý Kapr
-
3 ks Vejce
-
2 hrnky Strouhanka
-
1 hrnek Hladká mouka
Recept
Kapra nakrájíme na jednotlivé porce, poté pokapeme citronovou šťávou a nejlépe necháme pod potravinovou fólií odležet v lednici (alespoň hodinu, nejlépe přes noc). Osolíme a máme připraveno k obalovaní.
Kroky
1
Hotovo
|
Připravíme si tři talíře na přípravu trojobalu. Do jednoho nasypeme hladkou mouku, do druhého strouhanku a ve třetím talířku rozmícháme vejce. Poté každou porci kapra položíme nejprve do mouky, potom každý kousek pečlivě vykoupeme u rozšlehaném vejci. Nakonec položíme do talíře ze strouhankou, pečlivě každé místo obtiskneme do strouhanky. |
2
Hotovo
|
Do velké pánve nalijeme olej a do rozpáleného oleje vložíme několik řízků tak, aby kolem sebe měly dostatek místa a snížíme teplotu na polovinu. Řízky smažíme dozlatova z každé strany. Po usmažení skládáme kapra na talíř s papírovými ubrousky. |