0 0
Králík dušený v bílém víně

Sdílet na sociálních sítích

Můžete zkopírovat a sdílet toto URL

Ingredience

Počet porci
1/2 Divoký králík
1 sklenka Bylinková hořčice
Bylinkový olej
1 svazek Jarní cibulka
5 plátků Anglická slanina
Tymián
1 Bobkový list
3 zrnka Nové koření
1 sklenka Bílé víno
1 sklenka Sladká smetana

Přidat recept do záložek

Chcete-li tento obsah uložit do záložek / oblíbených, musíte nebo zaregistrovat.

Králík dušený v bílém víně

Králík důkladně vykoupaný ve víně ovoněném bylinkami bude ten nejšťavnatější, jakého jste kdy jedli.

  • 2 hodiny
  • Porce 8
  • Pokročilý

Ingredience

Recept

Sdílet

Odblaněné maso dobře otřeme útěrkou namočenou v octě, rozdělíme na 8 porcí, každou potřeme hořčicí, položíme do misky a ponecháme přikryté na chladném místě několik hodin.

 

Kroky

1
Hotovo

Do hrnce vyložíme plátky slaniny, osmažíme z obou stran a na ně vyložíme porce králíka, posypeme cibulkami, zaprášíme kořením, zalijeme vínem. Vše uvedeme do varu, hrnec přikryjeme a dusíme na mírném ohni hodinu. Až maso změkne, odstraníme pokličku, aby se odpařila přebytečná voda.

2
Hotovo

Dozlatova upečené maso zalijeme rozšlehanou smetanou a ponecháme na mírném ohni pod pokličkou asi 3 minuty.
Podáváme na vyhřátém talíři politém omáčkou, nejlépe chutná s bramborovou kaší.

Sandra St

Hodnocení receptu

Zatím nejsou žádné recenze pro tento recept.
předchozí
Tvarohové knedlíky s jahodami ze zahrady
další
Recept na šťavnatý Rump steak
předchozí
Tvarohové knedlíky s jahodami ze zahrady
další
Recept na šťavnatý Rump steak