Ingredience
-
80 g Parmazán
-
6 žloutků Vejce
-
200 g nebo pancetty Uzené maso
-
320 g Špagety
-
Dle potšeby Olivový olej
-
čerstvě mletý Pepř černý
-
Dle potšeby Petrželová nať
-
Dle potšeby Česnek
Recept
Kouzlo tohoto pokrmu spočívá v pečlivě vybraných surovinách a správné technice přípravy, která přináší jedinečný gastronomický zážitek.
Kroky
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
Česnek trochu zmáčkněte plochou stranou nože, aby se z něj uvolnily silice. Zatímco se těstoviny vaří, na pánvi ohřejte olivový olej. Přidejte uzené maso a stroužky česneku. Na středním ohni opékejte zhruba asi 10 minut, až je maso křupavé. Česnek vyjměte a vyhoďte. Jakmile těstoviny dosáhnou správné konzistence, slijte je a trochu vody uschovejte. Těstoviny přendejte do pánve a přidejte lžíci vody, ve které se vařily. |
3
Hotovo
|
Ve velké míse rozšlehejte vejce a většinu sýra. Pánev odstraňte z ohně a přidejte k těstovinám směs vajec se sýrem. Pomocí kleští nebo dlouhé vidličky důkladně promíchejte těstoviny, aby se obalily vaječnou směsí. Díky teplu, které z těstovin vyzařuje, se směs zahustí. Měla by však zůstat hladká a nesrážet se. |
4
Hotovo
|
Pomocí dlouhé vidličky svinulujte každý porci špaget do tvaru jakéhosi špagetového "drolíku" na talíři. Posypte ho trochou zbývajícího sýra, čerstvě mletým pepřem a okamžitě podávejte. Na konec receptu carbonara jsem přidala vejce s tekutým žloutkem a velmi jemně nakrájeným uzeným masem. Zkuste to, je to šíleně chutné. |