ŠPAGETY ALLA CARBONARA S DOMÁCÍM UZENÝM MASEM

0 0
ŠPAGETY ALLA CARBONARA S DOMÁCÍM UZENÝM MASEM

Sdílet na sociálních sítích

Můžete zkopírovat a sdílet toto URL

Ingredience

Počet porci
80 g Parmazán
6 žloutků Vejce
200 g nebo pancetty Uzené maso
320 g Špagety
Dle potšeby Olivový olej
čerstvě mletý Pepř černý
Dle potšeby Petrželová nať
Dle potšeby Česnek

Přidat recept do záložek

Chcete-li tento obsah uložit do záložek / oblíbených, musíte nebo zaregistrovat.

Kuchyně:

Jednoduchý recept na špagety carbonara potěší všechny milovníky italské kuchyně.

  • 15 minut
  • Porce 4
  • Pokročilý

Ingredience

Recept

Sdílet

Existuje mnoho verzí ohledně názvu tohoto jídla.  Název spojený s uhlím (carbone): Jiná teorie se zaměřuje na samotný název „carbonara“, což v italštině znamená „uhlí“ nebo „popel“. Někteří tvrdí, že název může odkazovat na množství černého pepře v receptu, což připomíná popel.

Kroky

1
Hotovo

Nalijte do velkého hrnce 3,5 litru vody, přidejte lžíci soli a přiveďte ji k varu. Jakmile začne voda vařit, přidejte do ní špagety. Vařte je do stavu "al dente" (asi 8 minut).

2
Hotovo

Česnek trochu zmáčkněte plochou stranou nože, aby se z něj uvolnily silice. Zatímco se těstoviny vaří, na pánvi ohřejte olivový olej. Přidejte uzené maso a stroužky česneku. Na středním ohni opékejte zhruba asi 10 minut, až je maso křupavé. Česnek vyjměte a vyhoďte. Jakmile těstoviny dosáhnou správné konzistence, slijte je a trochu vody uschovejte. Těstoviny přendejte do pánve a přidejte lžíci vody, ve které se vařily.

3
Hotovo

Ve velké míse rozšlehejte vejce a většinu sýra. Pánev odstraňte z ohně a přidejte k těstovinám směs vajec se sýrem. Pomocí kleští nebo dlouhé vidličky důkladně promíchejte těstoviny, aby se obalily vaječnou směsí. Díky teplu, které z těstovin vyzařuje, se směs zahustí. Měla by však zůstat hladká a nesrážet se.

4
Hotovo

Pomocí dlouhé vidličky svinulujte každý porci špaget do tvaru jakéhosi špagetového "drolíku" na talíři. Posypte ho trochou zbývajícího sýra, čerstvě mletým pepřem a okamžitě podávejte. Na konec receptu carbonara jsem přidala vejce s tekutým žloutkem a velmi jemně nakrájeným uzeným masem. Zkuste to, je to šíleně chutné.

Sandra St

Hodnocení receptu

Zatím nejsou žádné recenze pro tento recept.
předchozí
JULIENNE V JEDLÉM HRNÍČKU
předchozí
JULIENNE V JEDLÉM HRNÍČKU