Ingredience
-
1 kg Hovězí maso
-
3-4 Brambory
-
3 velké Řepa
-
čtvrtka Hlávkové zelí
-
1 baleni Rajský protlak
-
2 ks Mrkev
-
2 ks Cibule
-
3 ks Bobkový list
-
Dle potřeby Nové koření
-
Dle potřeby Sůl
-
Dle potřeby Pepř
-
2 lžíce Ocet
-
Dle chuti Kopr
-
Dle chuti Česnek
-
Dle chuti Kysaná smetana
-
na smažení Olej
Recept
Základem je správně uvařený vývar:
Vepřové žebra umyjeme ve studené vodě, vložíme do hrnce, zalijeme1,5 litru studené vody a dáme na 45minut vařit. Pokud se na vývaru vytvoří pěna, sesbíráme ji naběračkou. Osolíme a vaříme maso skoro doměkka na mírném ohni, doba varu záleží na tom, jaký druh masa použijete. Koncem vaření vývaru přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list. Vyjmeme maso, vývar přecedíme a maso rozebereme rukama na vlákna.
Kroky
1
Hotovo
|
Aby vývar získal tmavou, krásnou barvu: |
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
|
4
Hotovo
|
Pak si připravíme zeleninu: |
5
Hotovo
|
|
6
Hotovo
|