0 0
Lahodný, domácí ukrajinský boršč

Sdílet na sociálních sítích

Můžete zkopírovat a sdílet toto URL

Ingredience

Počet porci
1 kg Hovězí maso
3-4 Brambory
3 velké Řepa
čtvrtka Hlávkové zelí
1 baleni Rajský protlak
2 ks Mrkev
2 ks Cibule
3 ks Bobkový list
Dle potřeby Nové koření
Dle potřeby Sůl
Dle potřeby Pepř
2 lžíce Ocet
Dle chuti Kopr
Dle chuti Česnek
Dle chuti Kysaná smetana
na smažení Olej

Přidat recept do záložek

Chcete-li tento obsah uložit do záložek / oblíbených, musíte nebo zaregistrovat.

Lahodný, domácí ukrajinský boršč

Kuchyně:

Polévka je velmi sytá, zahřeje a skvěle chutná

  • 1h 30 min
  • Porce 8
  • Pokročilý

Ingredience

Recept

Sdílet

Základem je správně uvařený vývar:

Vepřové žebra umyjeme ve studené vodě, vložíme do hrnce, zalijeme1,5 litru studené vody a dáme na 45minut vařit.  Pokud se na vývaru vytvoří pěna, sesbíráme ji naběračkou. Osolíme a vaříme maso  skoro doměkka na mírném ohni, doba varu záleží na tom, jaký druh masa použijete. Koncem vaření vývaru přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list. Vyjmeme maso, vývar přecedíme a maso rozebereme rukama na vlákna.

Kroky

1
Hotovo

Aby vývar získal tmavou, krásnou barvu:

Opečeme mrkev, cibuli na sucho a přidáme do vývaru cca na 10 minut.

2
Hotovo

Až budeme mít vývar hotovy, přesedíme ho, změklou zeleninu vyhodíme a obereme nakrájíme maso.

3
Hotovo

Poté do vývaru dáme brambory nakrájené na kostičky, zelí a vaříme ještě 15 minut.

4
Hotovo

Pak si připravíme zeleninu:

Mezitím nakrájíme cibuli, mrkev, řepu a rajský protlak. Na oleji opečeme cibuli, potom mrkev, po pár minutách přidáme řepu, zamícháme protlak, přilijeme trochu vývaru a krátce podusíme.

5
Hotovo

Až budou brambory měkké, směs přidáme do polévky a povaříme ještě 5 minut. Poté hned vypneme oheň! Boršč přikryjeme pokličkou a necháme stát asi 10 minut.

6
Hotovo

Na závěr přidáme nakrájený kopr, drcený česnek a nastrouhanou řepu se lžicí octa. Ocet zachová tu barvu řepy - to je důležitý detail pro správný klasický boršč.
Podáváme boršč se zakysanou smetanou, sádlem a koprem.
Dobrou chuť.

Sandra St

Hodnocení receptu

Zatím nejsou žádné recenze pro tento recept.
předchozí
Obrácený broskvový koláč
další
Medové perníčky
předchozí
Obrácený broskvový koláč
další
Medové perníčky