Ingredience
-
1 ks Slepičí vejce
-
4 lžíce Ocet
-
1ks Avokádo
-
3ks Cherry rajčátka
-
1ks Šalotka
-
1 lžíce Citronová šťáva
-
1 krajíc Toustový chleba
-
Podle chuti Sůl
-
Podle chuti Pepř
-
Na ozdobu Pažitka
Recept
Pošírované vejce neboli vejce Benedikt můžete podávat jak k snídani, tak i k polévce či sálatu.
Kroky
1
Hotovo
|
Do hrnce si vlejeme 300 ml vody a přidáme 4 lžíce octa. Vodu přivedeme těsně pod bod varu ( pro tento krok se skvěle hodí kuchyňský teploměr, který vám nejednou může v kuchyni pomoci). Vejce si opatrně rozklepnem do naběračky tak, abychom neporušili žloutek. Než si vložíme vejce do vody, je potřeba vytvořit v hrnci vodní vír, do kterého vložíme naběračku a vejce z ní opatrně vypustíme. Pošírujeme přibližně 3 minuty, kdy bílek musí být pevný a žloutek naopak tekutý. Hotová vejce vyndáme a odložíme stranou. |
2
Hotovo
|