• Domu
  • Pečivo
  • Pošírované vejce na avokádovém chlebíku
0 0
Pošírované vejce na avokádovém chlebíku

Sdílet na sociálních sítích

Můžete zkopírovat a sdílet toto URL

Ingredience

Počet porci
1 ks Slepičí vejce
4 lžíce Ocet
1ks Avokádo
3ks Cherry rajčátka
1ks Šalotka
1 lžíce Citronová šťáva
1 krajíc Toustový chleba
Podle chuti Sůl
Podle chuti Pepř
Na ozdobu Pažitka

Přidat recept do záložek

Chcete-li tento obsah uložit do záložek / oblíbených, musíte nebo zaregistrovat.

Pošírované vejce na avokádovém chlebíku

Newyorská senzační pochoutka

  • 30 min
  • Porce 1
  • Pokročilý

Ingredience

Recept

Sdílet

Pošírované vejce neboli vejce Benedikt můžete podávat jak k snídani, tak i k polévce či sálatu.

Kroky

1
Hotovo

Do hrnce si vlejeme 300 ml vody a přidáme 4 lžíce octa. Vodu přivedeme těsně pod bod varu ( pro tento krok se skvěle hodí kuchyňský teploměr, který vám nejednou může v kuchyni pomoci). Vejce si opatrně rozklepnem do naběračky tak, abychom neporušili žloutek. Než si vložíme vejce do vody, je potřeba vytvořit v hrnci vodní vír, do kterého vložíme naběračku a vejce z ní opatrně vypustíme. Pošírujeme přibližně 3 minuty, kdy bílek musí být pevný a žloutek naopak tekutý. Hotová vejce vyndáme a odložíme stranou.

2
Hotovo

Teď si připravíme avokádovou pomazánku. Avokádo očistíme a v misce rozmačkáme vidličkou, následně pokapeme citronem, a přidáme na jemno nakrájenou šalotku s cherry rajčátky. Dochutíme solí a pepřem a ozdobíme pažitkou. Vše zamícháme, namažeme na chléb a z vrchu klademe připravené vejce.

Karolina Bredo

Hodnocení receptu

Zatím nejsou žádné recenze pro tento recept.
předchozí
Zeleninová polévka s masovými knedlíčky
další
Arašídová pomazánka
předchozí
Zeleninová polévka s masovými knedlíčky
další
Arašídová pomazánka
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here