Ingredience
-
3 sklenky Kuřecí vývar
-
2 sklenky Rajčata
-
Drobně posekaného dle chuti Kopr
-
Dle chuti Sůl
-
Dle chuti Pepř
-
1/2 sklenky Mléko plnotučné
-
1 ks Žloutek
-
2 ks Vejce
-
1 špetka Sůl
-
1 špetka Muškatový ořech
Recept
Polévky představují skvělý způsob, jak se při jednom zahřát, nasytít, pochutnat si a doplnit organismu tekutiny.
Kroky
1
Hotovo
|
Vajíčka, žloutek, mléko a koření smícháme a rozšleháme. Až se vše spojí, přelijeme do větší nádoby naplněné do poloviny horkou vodou a vaříme, až vaječná hmota ztuhne (asi 10 minut). Vyjmeme, vykrajujeme nočky a klademe je na talíř. Bujon povaříme se šťávou z rajčat, podle potřeby dochutíme, přidáme kopr a zalijeme nočky. |