Švestkový koláč s domácím tvarohem

0 0
Švestkový koláč s domácím tvarohem

Sdílet na sociálních sítích

Můžete zkopírovat a sdílet toto URL

Ingredience

Počet porci
3 ks Vejce Těsto:
1 hrnek Cukr
2 hrnky Hladká mouka
1 hrnek Kefír
1 ks Prášek do pečiva
100 g Máslo
Dle potřeby Cukr moučka
200 g Tučný tvaroh
150 g Švestky
1 lžíce Máslo Drobenka:
2 lžíce Cukr krupice
1 lžíce Hladká mouka

Přidat recept do záložek

Chcete-li tento obsah uložit do záložek / oblíbených, musíte nebo zaregistrovat.

Kuchyně:

Šťavnatý, vláčný a akorát sladký

  • 30 min
  • Porce 0
  • Pokročilý

Ingredience

Recept

Sdílet

Švestkový koláč je jednoduchý na přípravu a tak chutný. Při pečení se totiž vše krásně propojí a výsledkem je lahodný, šťavnatý koláč.

Kroky

1
Hotovo

Vajička vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme kefirove mléko, mouku a prášek do pečiva.

2
Hotovo

Těsto rovnoměrně rozprostřeme na plech a poklademe tvaroh, pak švestky a opět tvaroh.

3
Hotovo

Posypeme drobenkou a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů cca 30 minut. Po vyndání z trouby posypeme koláč moučkovým cukrem, nakrájíme na porce a podáváme podle chuti ke kávě nebo čaji.

Sandra St

Hodnocení receptu

Zatím nejsou žádné recenze pro tento recept.
předchozí
Lososový tatarák
předchozí
Lososový tatarák