0 0
JAK UVAŘIT VEJCE NA MĚKKO

Sdílet na sociálních sítích

Můžete zkopírovat a sdílet toto URL

Ingredience

Počet porci
10 Vejce
1 špetka Sůl
Dle potřeby Voda

Přidat recept do záložek

Chcete-li tento obsah uložit do záložek / oblíbených, musíte nebo zaregistrovat.

JAK UVAŘIT VEJCE NA MĚKKO

Kuchyně:

Nejkratší kuchyňskou úpravu vyžadují vajíčka naměkko

  • 2 - 3 minuty
  • Porce 10
  • Pokročilý

Ingredience

Recept

Sdílet

Vejce na měkko připravíte nejlépe z čerstvých vajec, která by neměla být starší čtrnácti až sedmnácti dní.

Kroky

1
Hotovo

Vejce dáme do kastrulků a podlijeme studenou vodou (vejce musí být zcela ponořené). Jemně osolíme, přivedeme k varu na středně vysokém ohní. Pote, zmírníme a vaříme 2 3 minuty.

2
Hotovo

Po uvaření vložte okamžitě vajíčka bud do vody s ledem, nebo je ochlaďte pod tekucí studenou vodou. Budou se vam tak lepe loupat.

3
Hotovo

Vejce na měkko se konzumují jako samostatný pokrm, vkládáme je do polévek či omaček nebo doplnjují bezmasé pokrmy.

Sandra St

Hodnocení receptu

Zatím nejsou žádné recenze pro tento recept.
předchozí
Švestkový koláč s domácím tvarohem
další
DOMÁCÍ ČESNEČKA SE SÝREM
předchozí
Švestkový koláč s domácím tvarohem
další
DOMÁCÍ ČESNEČKA SE SÝREM