0 0
Dort  „Napoleon“

Sdílet na sociálních sítích

Můžete zkopírovat a sdílet toto URL

Ingredience

Počet porci
3 balení Listové těsto
500 ml Mléko
3 ks Vejce
150 g Máslo
3 lžíce Hnědý cukr
3 lžíce Hladká mouka

Přidat recept do záložek

Chcete-li tento obsah uložit do záložek / oblíbených, musíte nebo zaregistrovat.

Dort „Napoleon“

Kuchyně:

Jemný a jednoduchý dezert pro milovníky sladkého

  • 40 min
  • Porce 12
  • Pokročilý

Ingredience

Recept

Sdílet

Originální ruský dort by měl mít deset nebo klidně i dvacet pater. Ovšem o velikost v tomto případě nejde. Fantastickou chuť si můžete užít i v menším měřítku.

Kroky

1
Hotovo

Troubu předehřejeme na 180 C. Listove těsto rozválíme na pomoučené ploše a propícháme je na pár místech vidličkou, aby se při pečení nevyboulily. Pláty přemístíme na plech vyloženy pečícím papírem a pečeme 15 minut v předehřáté troubě. Necháme je vychladnout.

2
Hotovo

Všechny ingredience smícháme v hrnci: nejprve mléko, vejce, cukr a mouku. Za stálého míchánií vaříme na mírném ohní až krém zhousne a nakonec přidame máslo. Odstavíme, nechame vychladnout a uložíme do lednice.

Když máte připravený krém, tak se můžete pustit do práce. Upečené pláty potřeme krémem, horní vrstvu krému je vhodné doplnit trochou rozdrobených sušenek.

3
Hotovo

Nechte v chladnu odležet, aby těsto nasáklo krémem a změklo. Nakrájejte na menší kousky a pocukrujte a můžete ho ochutnat. Dort Napoleon zvládne připravit každý bez jakýchkoliv složitostí, s minimem času.

Sandra St

Hodnocení receptu

Zatím nejsou žádné recenze pro tento recept.
předchozí
Šťavnatý toast s vejcem a avokádem
další
Lososový tatarák
předchozí
Šťavnatý toast s vejcem a avokádem
další
Lososový tatarák