Ingredience
-
1 kostka Vepřový bujón
-
Dle chuti Cibule
-
500 g Brambory
-
Dle chuti Pažitka
-
2 dl Smetana na vaření
-
6 dl Voda
-
Dle chuti Sůl
-
Dle chuti Kmín
-
Pepř
-
Lišky 400 g
Recept
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na menší kostky. Houby lišky, očistíme a podle velikosti nakrájíme na kousky. Malé houbičky necháme vcelku.
Kroky
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
Brambory zalijeme horkou vodou, osolíme a uvaříme doměkka, přidáme kostku bujonu a ještě několik minut povaříme. Potom kastrolu odstavíme, necháme mírně zchladit a brambory s vývarem rozmixujeme. Vmícháme podušené houby, zalijeme smetanou, přidáme usekanou pažitku a opět vše necháme jen krátce přejít varem. |