0 0
Jemná bramborová polévka s liškami

Sdílet na sociálních sítích

Můžete zkopírovat a sdílet toto URL

Ingredience

Počet porci
1 kostka Vepřový bujón
Dle chuti Cibule
500 g Brambory
Dle chuti Pažitka
2 dl Smetana na vaření
6 dl Voda
Dle chuti Sůl
Dle chuti Kmín
Pepř
Lišky 400 g

Přidat recept do záložek

Chcete-li tento obsah uložit do záložek / oblíbených, musíte nebo zaregistrovat.

Jemná bramborová polévka s liškami

Features:
    Kuchyně:

    Jednoduchý recept na lehkou bramborovou polévku s liškami, která je odlehčená smetanou a dochucená čerstvou pažitkou

    • 45 minut
    • Porce 6
    • Pokročilý

    Ingredience

    Recept

    Sdílet

    Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na menší kostky. Houby lišky, očistíme a podle velikosti nakrájíme na kousky. Malé houbičky necháme vcelku.

    Kroky

    1
    Hotovo

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pažitku omyjeme a usekáme najemno. Na olej necháme zesklovatět cibulku, přidáme pokrájené lišky, posílíme, opepříme a dochutíme drceným kmínem. Osmahneme a podlijeme vodou. Dusíme nejméně 20 minut.

    2
    Hotovo

    Brambory zalijeme horkou vodou, osolíme a uvaříme doměkka, přidáme kostku bujonu a ještě několik minut povaříme. Potom kastrolu odstavíme, necháme mírně zchladit a brambory s vývarem rozmixujeme. Vmícháme podušené houby, zalijeme smetanou, přidáme usekanou pažitku a opět vše necháme jen krátce přejít varem.

    Sandra St

    Hodnocení receptu

    Zatím nejsou žádné recenze pro tento recept.
    předchozí
    Frittata s houbami
    další
    Těstoviny s krevetami ve smetanové omáčce
    předchozí
    Frittata s houbami
    další
    Těstoviny s krevetami ve smetanové omáčce