0 0
Sekané kuřecí  kotlety

Sdílet na sociálních sítích

Můžete zkopírovat a sdílet toto URL

Ingredience

Počet porci
450 g Kuřecí prsa
Dle chuti Sůl
Dle chuti Pepř
2 ks Žloutek
Stává a kůra dle chuti Citrón
K obaleni Hladká mouka
Na smažení Olej
1/2 Bílé víno

Přidat recept do záložek

Chcete-li tento obsah uložit do záložek / oblíbených, musíte nebo zaregistrovat.

Sekané kuřecí kotlety

Kuchyně:

Šťavnaté karbanátky

  • 50 minut
  • Porce 4
  • Pokročilý

Ingredience

Recept

Sdílet

Karbanátky jsou báječná věc. Jsou rychle hotové a můžete je s sebou zabalit na cesty, chutnají totiž dobře i zastudena.

Kroky

1
Hotovo

Ostrým nožem nebo sekáčkem posekáme maso a pokapeme ho šťávou z citronu. Přidáme žloutky a vyrobíme hmotu. Rozdělíme ji na 4 části a vytvoříme kotlety kotlety ( karbanatky), které ponecháme 10 minut v chladném místě. Zaprášíme moukou a smažíme na dobře rozpáleném tuku.

2
Hotovo

Až zezlátnou z obou stran, přeložíme je na teplé místo pod pokličku.
Do tuku, na němž se smažily, vložíme klikvu, nastrouhanou kůru, podlijeme sklenkou vody a dusíme za stálého míchání, aby se zbylý tuk po smažení úplně vstřebal.
Šťávu z masa propasírujeme přes síto, spojíme s vínem, dochutíme a vaříme.
Poté vložíme kotlety a pečeme na slabém ohni 3 - 5 minut.
Podáváme s bramborovou kaši a ovocný salátem.

Sandra St

Hodnocení receptu

Zatím nejsou žádné recenze pro tento recept.
předchozí
Pikantní rajčatová polévka
další
Rychlý salát s kadeřávkem
předchozí
Pikantní rajčatová polévka
další
Rychlý salát s kadeřávkem