0 0
Kuřecí srdíčka na smetaně

Sdílet na sociálních sítích

Můžete zkopírovat a sdílet toto URL

Ingredience

Počet porci
1 ks Cibule
Dle chuti Sůl
Dle chuti Pepř
4 ks Anglická slanina
0,5 kelímku Sladká smetana
Hladká mouka
2 lžíce Máslo
250 g Kuřecí srdíčko

Přidat recept do záložek

Chcete-li tento obsah uložit do záložek / oblíbených, musíte nebo zaregistrovat.

Kuřecí srdíčka na smetaně

  • 45
  • Porce 4
  • Pokročilý

Ingredience

Recept

Sdílet

Recept je podobný ledvinkám na smetaně, ale na přípravu je mnohem snadnější.

Kroky

1
Hotovo

Ve vodě se solí, pepřem a novým kořením uvaříme srdíčka doměkka. Vývar slijeme a odložíme stranou. Ze srdíček odkrojíme roztřepenou část a zbytek nakrájíme na plátky. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky.

2
Hotovo

V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm nejprve cibuli. Po chvilce přidáme slaninu. Necháme cibuli zesklovatět a slaninu trochu osmahnout. Přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Připravenou jíšku zředíme částí vývaru, který jsme si odložili. Přidáme zhruba 1 naběračku a vznikne nám kašička, tu za stálého míchání necháme krátce projít varem.

3
Hotovo

Dále přidáme smetanu podle potřeby, aby vznikla omáčka. Přidáme nakrájená srdíčka. Dochutíme podle sebe trochou bujonu, solí a pepřem. Necháme provařit, aby se ztratila chuť mouky. Zároveň si jako přílohu připravíme rýži.

Kuřecí srdíčka na smetaně podáváme s rýží. Na talíři můžeme rýži ozdobit pár plátky červené a žluté papriky a omáčku trochou jemně nasekaného pórku.

Sandra St

Hodnocení receptu

Zatím nejsou žádné recenze pro tento recept.
předchozí
Hovězí guláš
další
Bruschetta s rajčaty
předchozí
Hovězí guláš
další
Bruschetta s rajčaty