0 0
Hovězí guláš

Sdílet na sociálních sítích

Můžete zkopírovat a sdílet toto URL

Ingredience

Počet porci
40 g Sádlo
200 g Cibule
3 stroužky Česnek
Dle chuti Kmín
400 g Hovězí maso
Dle chuti Mletá paprika
Dle chuti Pepř
Dle chuti Sůl
Dle chuti Hladká mouka

Přidat recept do záložek

Chcete-li tento obsah uložit do záložek / oblíbených, musíte nebo zaregistrovat.

Hovězí guláš

Kuchyně:

Jedno z nejoblíbenějších českých jídel.

  • 1 h 30 min
  • Porce 4
  • Pokročilý

Ingredience

Recept

Sdílet

Omyté maso, nejlépe kližku či hovězí zadní, rozkrájíme na stejně veliké kousky, osolíme a opepříme.
Nakrájenou cibuli smažíme v kastrolu na sádle či omastku dozlatova. Poté přidáme maso a po všech stranách ho osmahneme.

Kroky

1
Hotovo

Přisypeme mletou papriku a ostatní koření, lehce orestujeme a hned podlijeme trochou vody (pozor, ať se vám nespálí paprika). Maso necháme několikrát vydusit až na šťávu a znovu podléváme. Až je hovězí maso poloměkké, zalijeme ho větším množstvím vody, přidáme prolisovaný nebo nasekaný česnek, majoránku a dusíme do té doby, až maso zcela změkne.

Hovězí guláš podáváme většinou s houskovým knedlíkem, ale také může být s rýží, chlebem nebo těstovinami.

Sandra St

Hodnocení receptu

Zatím nejsou žádné recenze pro tento recept.
předchozí
Bramborové nugety s bylinkami
další
Kuřecí srdíčka na smetaně
předchozí
Bramborové nugety s bylinkami
další
Kuřecí srdíčka na smetaně