0 0
Telecí pečeně

Sdílet na sociálních sítích

Můžete zkopírovat a sdílet toto URL

Ingredience

Počet porci
800 g Telecí maso z plecka
50 g Slanina
1 ks Citrón
Dle chuti Sůl
Na smažení Olivový olej
1/4 kostky Máslo
1 lžíce Hladká mouka
2 lžíce Mléko
1 sklenka Sladká smetana

Přidat recept do záložek

Chcete-li tento obsah uložit do záložek / oblíbených, musíte nebo zaregistrovat.

Telecí pečeně

Kuchyně:

Recept na výborně upravené telecí maso.

  • 60 minut
  • Porce 6
  • Pokročilý

Ingredience

Recept

Sdílet

Slaninu nakrájíme na nudličky a posolíme. Telecí odblaníme, prošpikujeme slaninou, potřeme solí, vetřeme šťávu z citronu, vložíme do salátové mísy, přikryjeme a ponecháme v chladu do příštího dne.

Kroky

1
Hotovo

V kastrolu se silným dnem rozehřejeme olivový olej a přidáme polovinu másla. Až se tuk rozehřeje, opečeme telecí dozlatova ze všech stran, zmírníme oheň, přidáme zbytek másla a pečeme, až maso změkne.

2
Hotovo

Příprava omáčky:

V mléce rozkvedláme mouku a spojíme se smetanou. Šťávu pečeně zahřejeme a zalijeme smetanou, povaříme asi 2 minuty, aby mouka pozbyla moučnou chuť a podle potřeby jemně dochutíme solí a šťávou z citronu. Horkou šťávou zalijeme porce masa a vložíme je na 5 minut do horké trouby na 180 C.

Sandra St

Hodnocení receptu

Zatím nejsou žádné recenze pro tento recept.
předchozí
Losos na bylinkách
další
Pečena cuketa
předchozí
Losos na bylinkách
další
Pečena cuketa
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here