Ingredience
-
800 g Telecí maso z plecka
-
50 g Slanina
-
1 ks Citrón
-
Dle chuti Sůl
-
Na smažení Olivový olej
-
1/4 kostky Máslo
-
1 lžíce Hladká mouka
-
2 lžíce Mléko
-
1 sklenka Sladká smetana
Recept
Slaninu nakrájíme na nudličky a posolíme. Telecí odblaníme, prošpikujeme slaninou, potřeme solí, vetřeme šťávu z citronu, vložíme do salátové mísy, přikryjeme a ponecháme v chladu do příštího dne.
Kroky
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
Příprava omáčky:V mléce rozkvedláme mouku a spojíme se smetanou. Šťávu pečeně zahřejeme a zalijeme smetanou, povaříme asi 2 minuty, aby mouka pozbyla moučnou chuť a podle potřeby jemně dochutíme solí a šťávou z citronu. Horkou šťávou zalijeme porce masa a vložíme je na 5 minut do horké trouby na 180 C. |