Ingredience
-
Těsto
-
120 g Máslo
-
250 g Mouka
-
1 ks Vejce
-
Dle chuti Sůl
-
Náplň
-
500 g Kuřecí prsa
-
300 g Žampion
-
1 ks Cibule
-
400 g Smetana
-
2 ks Vejce
-
200 g Sýr
-
Dle chuti Sůl
-
Dle chuti Pepř
-
Dle chuti Olej
Recept
Quiche lorraine – to je lahodný koláč, založený na křehkém pečivu se širokou paletou náplní. Pokrm pochází z Francie, nicméně je natolik výrazný a bohatý chuťově, že si získal obrovskou oblibu po celém světě.
Do francouzského koláče se často přidává slanina, cibule a dokonce i ryby. Pro výrobu náplně se snoubí houby s masem a sezónní zeleninou s bylinkami. Klasický recept je s uzeným nebo smaženým kuřetem, díky kterému je pokrm obzvláště voňavý a něžný.
Chutný tandem zdravých a výživných ingrediencí dělá kousek francouzského koláče výživnou snídaní, skvělým obědem a, je-li to nutné, lahodným občerstvením, které je vhodné vzít s sebou.
Kroky
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
|
4
Hotovo
|
|
5
Hotovo
|
|
6
Hotovo
|
|
7
Hotovo
|
|
8
Hotovo
|