Ingredience
-
( mleté 0,5 kg ) Hovězí maso
-
3 lžíce Paprika sladká
-
Dle potřeby Strouhanka
-
1 ks Cibule
-
1 ks Vejce
-
2 lžíce Hladká mouka
-
1 lžíce Majoranka
-
3 stroužky Česnek
-
40 g Sádlo
-
3 ks Bobkový list
-
14 kuliček cca Nové koření
-
1300 ml Hovězí vývar
-
130 g Cukr
-
Mleta 1 lžíce Skořice
-
200 g Rajský protlak
Recept
Mleté hovězi maso dáme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, sladkou papriku, majoranku, česnek, mouku a trošku mleté skořice a promícháme.
Kroky
1
Hotovo
|
Až se směs trochu spoji, začneme podle potřeby přisypávat strouhanku. Potom vytvarujeme z ní stejně velké koule a smažíme je na sádle po obou stranách do zlatova. |
2
Hotovo
|
Rajská omačka: Poté když vyndáme masové koule, na sádle osmahneme cibulku nakrájenou na větří kousky dozlatova, přidáme kořeni (bobkový list, pepř, nové kořeni, tymián), zasypeme cukrem, zlehka osmahneme a přidáme rajcatový protlak. Základ rajské zamícháme a zalijeme hovězi vývarem. Přidáme kečup, osolíme a přelijeme hladkou mouku rozkvedlanou ve vodě. Rajskou omáčku chvíli mícháme. Omáčku necháme shousnout a necháme asi 20 minut povařit. Rajskou omáčku důkladně promícháme a přes cedník přelijeme do jiného hrnce. Cibuli a koření z cedníku vyhodíme. |