0 0
Quiche lorraine s kuřecím masem a žampiony

Sdílet na sociálních sítích

Můžete zkopírovat a sdílet toto URL

Ingredience

Počet porci
Těsto
120 g Máslo
250 g Mouka
1 ks Vejce
Dle chuti Sůl
Náplň
500 g Kuřecí prsa
300 g Žampion
1 ks Cibule
400 g Smetana
2 ks Vejce
200 g Sýr
Dle chuti Sůl
Dle chuti Pepř
Dle chuti Olej

Přidat recept do záložek

Chcete-li tento obsah uložit do záložek / oblíbených, musíte nebo zaregistrovat.

Quiche lorraine s kuřecím masem a žampiony

Chutný, barevný koláč, jehož aroma se rozline po celém domě

  • 100 min
  • Porce 4
  • Začátečník

Ingredience

  • Těsto

  • Náplň

Recept

Sdílet

Quiche lorraine – to je lahodný koláč, založený na křehkém pečivu se širokou paletou náplní. Pokrm pochází z Francie, nicméně je natolik výrazný a bohatý chuťově, že si získal obrovskou oblibu po celém světě.

Do francouzského koláče se často přidává slanina, cibule a dokonce i ryby. Pro výrobu náplně se snoubí houby s masem a sezónní zeleninou s bylinkami. Klasický recept je s uzeným nebo smaženým kuřetem, díky kterému je pokrm obzvláště voňavý a něžný.

Chutný tandem zdravých a výživných ingrediencí dělá kousek francouzského koláče výživnou snídaní, skvělým obědem a, je-li to nutné, lahodným občerstvením, které je vhodné vzít s sebou.

Kroky

1
Hotovo

Tyto ingredience budeme potřebovat.

2
Hotovo

Rozemeleme máslo a mouku na drobky.

3
Hotovo

Přidáme vejce, sůl a vodu a uhněteme těsto. Necháme ho hodinu odpočinout v lednici.

4
Hotovo

Těsto rovnoměrně rozložíme v keramické formě.

5
Hotovo

Nakrájíme nadrobno cibuli, houby a maso. Vše orestujeme do zlatohněda na oleji.

6
Hotovo

Vložíme náplň do základu z těsta.

7
Hotovo

Zalijeme náplň směsí ze smetany a vajec. Posypeme strouhaným sýrem.

8
Hotovo

Pečeme quiche v troubě při 180 ° C po dobu 30–40 minut. Dobrou chuť!

Barinoff

Hodnocení receptu

Zatím nejsou žádné recenze pro tento recept.
předchozí
Grilovaná vepřová krkovice
další
Klasická Frittata s rajčaty, paprikou a mozzarellou
předchozí
Grilovaná vepřová krkovice
další
Klasická Frittata s rajčaty, paprikou a mozzarellou