Recept na skořicové lívanečky s medem

0 0
Recept na skořicové lívanečky s medem

Sdílet na sociálních sítích

Můžete zkopírovat a sdílet toto URL

Ingredience

Počet porci
250 ml Kefír
150 g Celozrná mouka
1 ks Vejce
20 g Hnědý cukr
špetka Sůl
trochu mleté Skořice
1/3 lžice Jedla soda
na smařeni Olej

Přidat recept do záložek

Chcete-li tento obsah uložit do záložek / oblíbených, musíte nebo zaregistrovat.

Kuchyně:

V tomhle počasí není nic lepšího něž skořicové lívance

  • 30 minut
  • Porce 6
  • Pokročilý

Ingredience

Recept

Sdílet

Kefírové lívance a 3 tajemství jejich nádhery. Lívance budou  vždy nadýchané a vzdušné, bez chuti sody.

1). Kefír by měl být při pokojové teplotě, ale v žádném případě chladný z lednice. V teplém prostředí bude reakce sody a kefíru rychlejší a lepší.

2). Těsto necháme na 15 minut při pokojové teplotě, aby proběhla reakce sody a kefíru a fungoval lepek mouky.

3). Hotové těsto v žádném případě nemícháme, abyste nezničili vzdušnost. Pod pokličkou smažíme lívance z obou stran dozlatova.

Kroky

1
Hotovo

Do teplého mléka přidáme všechny sypké suroviny (mouka, cukr, jedla soda, skořice, sůl) smícháme do sebe a necháme na 15 minut, odstát aby reakce sody a kefíru prošla a fungoval lepek mouky. Toto je tajemství nadýchaných lívanců.

2
Hotovo

Když máme směs hotovou, tak si rozehřejeme pánev na vysokou teplotu a přidáme na ni kokosový olej, malé množství. A lžíce do něj dáme kopečky, ze kterých vytvarujeme malé placky a z obou stran je osmažíme.

3
Hotovo

Podáváme s medem, nebo javorovým sirupem, záleží jen na vaší chuti. Dobrou chuť

Sandra St

Hodnocení receptu

Zatím nejsou žádné recenze pro tento recept.
předchozí
Jednoduchá dýňová polévka vhodná i pro vegetariány
další
Smažené brambory s liškami
předchozí
Jednoduchá dýňová polévka vhodná i pro vegetariány
další
Smažené brambory s liškami