Ingredience
-
250 ml Kefír
-
150 g Celozrná mouka
-
1 ks Vejce
-
20 g Hnědý cukr
-
špetka Sůl
-
trochu mleté Skořice
-
1/3 lžice Jedla soda
-
na smařeni Olej
Recept
Kefírové lívance a 3 tajemství jejich nádhery. Lívance budou vždy nadýchané a vzdušné, bez chuti sody.
1). Kefír by měl být při pokojové teplotě, ale v žádném případě chladný z lednice. V teplém prostředí bude reakce sody a kefíru rychlejší a lepší.
2). Těsto necháme na 15 minut při pokojové teplotě, aby proběhla reakce sody a kefíru a fungoval lepek mouky.
3). Hotové těsto v žádném případě nemícháme, abyste nezničili vzdušnost. Pod pokličkou smažíme lívance z obou stran dozlatova.
Kroky
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|