Necháme si odmočit zhruba na 20 minut sušené houby. V hrnci zahřejeme olej a na mírném ohni smažíme cibuli 5 minut, pak přidáme houby a smažíme do zlatova.
V misce smícháme prolisovaný česnek, olej, nadrobno nakrájeny koriandr a chilli papričku, přidáme limetkovou šťávu a promícháme. Vyloupané očištěné krevety naložíme do marinády a necháme v chladničce minimálně hodinu.
Máslo necháme při pokojové teplotě lehce povolit a smícháme jej s najemno nasekanými bylinkami. Přidáme podrcený pepř a sůl.Takto připravené bylinkové máslo vložíme do ledničky a necháme ztuhnout.
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme dozlatova na oleji. Přidáme na kostičky nakrájenou dýně a zalijeme vývarem. Necháme 15 minut povařit, dokud dýně nezměkne. Po uvaření necháme polévku vychladnout.
Na webu používáme cookies. Pokud si myslíte, že je to v pořádku, klikněte na „Přijmout všechny“. Kliknutím na „Nastavení“ si také můžete vybrat, jaké soubory cookie chcete.